Spouwmuren isoleren

Veelgestelde vragen

Sectie1: veelgestelde vragen over de werking van deze website

Hoe werkt waarom-spouwmuurisolatie.nl ?

Waarom-spouwmuurisolatie.nl werkt samen met honderden isolatiebedrijven in heel Nederland. Door het correct invullen van het aanvraagformulier wordt uw (vrijblijvende)offerte-aanvraag naar maximaal 6 bedrijven in uw eigen regio gestuurd. Deze bedrijven zullen gratis een prijsopgave en aanvullende informatie voor u opstellen en naar u verzenden (via e-mail of per post). U kunt deze prijsopgaves eenvoudig vergelijken en eventueel opdracht geven aan uw favoriete bedrijf. U bent echter tot niets verplicht. En uit ervaring weten wij dat niet één prijsopgave gelijk is aan de andere en u gegarandeerd geld zult besparen, soms wel tot 45% !

Wat doen wij voor u ?

Zodra u het formulier hebt ingevuld en op verzenden hebt gedrukt, gaan wij voor u aan de slag:
1.Wij zorgen voor directe verspreiding van uw aanvraag onder maximaal 6 lokale en regionale bedrijven
2.Deze bedrijven sturen u snel, gratis én vrijblijvend prijsopgaves op basis van de gegevens uit uw aanvraag, meestal voorzien van documentatie.
3.U kunt op uw gemak en zonder enige verplichting prijzen en documentatie vergelijken. Vergelijken loont ALTIJD: uw voordeel kan oplopen tot wel 45%!

Wat zijn uw voordelen?

1. Het scheelt u flink werk in het zoeken naar bedrijven in uw eigen regio
2. U hoeft niet 4 of 5 verschillende bedrijven apart te benaderen (opbellen/mailen)
3. U hoeft slechts 1 formulier in te vullen en op verzenden te klikkenU krijgt 3 tot 6 verschillende offertes toegestuurd (hetzij via mail of post, met of zonder aanvullende documentatie)
4. U kunt eenvoudig vergelijken (op prijs en aanbod) en eventueel besluiten om in zee te gaan met één van deze aanbieders.
5. Deze service is volledig gratis en zonder enige verplichting !

Werkelijk gratis en vrijblijvend?

Ja, de service van Waarom-spouwmuurisolatie.nl is voor u volkomen gratis. Het kost u hooguit enkele minuten van uw tijd, maar de aanvraag en prijsopgaves en documentatie die u ontvangt zijn volkomen gratis en u bent tot niets verplicht. U kunt de informatie gebruiken om te vergelijken en daarna er niets mee te doen of eventueel kunt u opdracht geven aan de voor u meest aantrekkelijke aanbieder of eventueel aanvullende informatie vragen. Maar nogmaals: het is volkomen gratis en u bent tot niets verplicht.

GRATIS OFFERTES SPOUWMUURISOLATIE

Is uw woning gebouwd voor 1975 en wilt u weten wat het exact zou kosten om uw spouwmuren te laten isoleren ? Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend offertes aan inclusief een gedetaileerde weergave van uw subsidiemogelijkheden.

Klik hier om naar het offerte aanvraag formulier te gaan.

Sectie 2: veelgestelde vragen over het isoleren van spouwmuren

Hoe kun je een spouwmuur herkennen?

Allereerst is het bouwjaar van het pand een goede indicatie, woningen van voor 1920 zijn doorgaans niet voorzien van spouwmuren. Muren gebouwd vanaf 1920 zijn wel voorzien van spouwmuren. Woningen gebouwd tussen 1920 en 1975 werden doorgaans niet standaard voorzien van spouwmuurisolatie. Een standaard spouwmuur bestaat uit een binnenblad van veel rond de 14 cm en een buitenblad van circa 9 cm. Daartussen bevindt zich de spouwruimte van doorgaans minimaal 3 cm. Een totale muur is dan minimaal 27 breed/diep. De breedte van de totale muur is te bezien indien je in een raamkozijn of deuropening staat. Voor absolute zekerheid kun je ook met een lange boor door een voeg boren. Indien je na circa 14 cm er doorheen schiet, dan zit je in de spouwruimte. Ook de aanwezigheid van ventilatieroosters of sleuven in de muren zijn tekenen.

Zal de isolatie niet verzakken na verloop van tijd

Nee, indien de spouwmuurisolatie goed wordt aangebracht, of het nu om wolachtige materialen gaat of om polystyreenkorrels: deze behouden hun massa voor minimaal tientallen jaren en zullen niet inzakken. UF-schuim kan na droging krimpen en scheuren en daardoor enigszins kunnen verzakken, maar na dit proces zal het ook niet meer van plaats veranderen. Ons advies is echter wel om voor polystyreen parels of wolachtig materiaal te kiezen.

Kan mijn oude spouwmuurisolatie verwijderd worden?

Ja, oude spouwmuurisolatie kan verwijderd worden. Er zijn talloze woningen in de jaren 80 geïsoleerd met verkeerde of slecht functionerende spouwmuurisolatie. Ook kunnen spouwruimtes beschadigd raken waardoor isolatie niet goed meer functioneert en bijvoorbeeld koude- en vochtbruggen kunnen ontstaan. Afhankelijk van het soort spouwmuurisolatie zal deze door diverse openingen in de buitenmuur verwijderd kunnen worden (weggezogen met vacuümtechniek). Vraag in uw offerte-aanvraag meer specifieke informatie aan over het verwijderen van spouwmuurisolatie.

GRATIS OFFERTES SPOUWMUURISOLATIE

Is uw woning gebouwd voor 1975 en wilt u weten wat het exact zou kosten om uw spouwmuren te laten isoleren ? Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend offertes aan inclusief een gedetaileerde weergave van uw subsidiemogelijkheden.

Klik hier om naar het offerte aanvraag formulier te gaan.

Wij gebruiken cookies op onze website om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Meer informatie