Oudere woningen

SPOUWMUURISOLATIE

Op deze en onderliggende pagina's worden kwesties behandeld zoals wat zijn spouwmuren, hoe wordt de spouwruimte geïsoleerd en welke soorten spouwmuurisolatiemateriaal zijn voorhanden. Ook de technieken van het aanbrengen worden nader bekeken zoals camera-inspectie vooraf en achteraf.

Warmteverlies via gevel het grootst

Het isoleren van de gevel geeft de grootste besparing op energiekosten aangezien de oppervlaktes van de gevel het grootste zijn ten opzichte van vloer-, glas- en dakisolatie.

Het grootste deel van de woningen die gebouwd zijn na 1975 zijn voorzien van gevelisolatie, veelal in de vorm van spouwmuurisolatie. Zo'n 30% van de woningen in Nederland is nog niet voorzien van een vorm van gevelisolatie.

De gevel kan op drie manieren ge´soleerd worden

  • Aan de buitenzijde van de buitenmuur
  • Aan de binnenzijde van de binnenmuur
  • In de holle ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur (spouwmuurisolatie)

Verschil isoleren en na-isoleren

We praten hier niet over het isoleren van de spouwmuur tijdens de bouw, maar over het na-isoleren van een gebouw. Het grote verschil hierbij is dat tijdens de bouw simpelweg isolatieplaten of materiaal toegevoegd kunnen worden tussen het binnenste en buitenste deel van de spouwmuur. Bij reeds bestaande bouw is dat vanzelfsprekend niet mogelijk, maar moet men de spouw (de holle ruimte) tussen de binnen- en buitenmuur zien te bereiken via boorgaten in de buitenwand.

GRATIS OFFERTES SPOUWMUURISOLATIE

Is uw woning gebouwd voor 1975 en wilt u weten wat het exact zou kosten om uw spouwmuren te laten isoleren ? Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend offertes aan inclusief een gedetaileerde weergave van uw subsidiemogelijkheden.

Klik hier om naar het offerte aanvraag formulier te gaan.

Spouwmuurisolatie is de meest rendabele isolatievorm

Woningen die gebouwd zijn voor 1983 zijn veelal niet voorzien van spouwmuurisolatie. Door het laten isoleren

Wij gebruiken cookies op onze website om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Meer informatie