Burenkorting spouwmuren isoleren

Wat is de terugverdientijd van de investering

Terugverdientijd

Door uw spouwmuren te laten isoleren bespaart u geld omdat u minder hoeft te stoken om de woning warm te maken en te houden. Hierdoor bespaart u op jaarbasis fors op de energiekosten zoals we reeds eerder hebben berekend. De investering in spouwmuurisolatie verdient zichzelf terug vanwege de jaarlijkse besparing op energiekosten. Zoals u in de onderstaande tabel kunt zien duurt het in onze berekeningen ongeveer 3,17 jaar om uw investering terug te verdienen. We zijn hierbij uitgegaan van gemiddelde verbruiksgetallen en gemiddelde kostprijzen per kubieke meter aardgas en gemiddelde kosten voor het laten isoleren van de spouwmuren.

Deze getallen zijn vanzelfsprekend niet voor iedereen hetzelfde, daarom kunnen terugverdientijden ook afwijken. (Er is overigens geen rekening gehouden met de subsidie Energiebesparing Eigen Huis; deze zal de terugverdientijd nog korter maken).

Indien men meer dan gemiddeld aardgas verbruikt of indien de aardgasprijzen gaan stijgen, dan zal de kostenbesparing toenemen en zal de terugverdientijd korter worden.

Evenwel verdient een gemiddelde woningeigenaar zijn investering in slechts 3 tot 4 jaar terug, wat spouwmuurisolatie tot de financieel gunstigste vorm van woningisolatie maakt.

Terugverdientijden investering spouwmuurisolatie

Soort woning Gemiddeld aantal m2 te isoleren oppervlakte per woning Gemiddelde prijs met 6% laag btw subsidie op arbeid Gemiddelde besparing per jaar (uitgaande van besparing 8,5 m3 per m2 en € 0,65/m3) Terugverdientijd (excl.Subsidie Energiebesparing)
Tussenwoning 55 m2 € 962,50 € 303,88 3,17 jaar
Hoekwoning 95 m2 € 1.662,- € 524,88 3,17 jaar
2 onder 1 kap 100 m2 € 1.750,- € 552,50 3,17 jaar
Vrijstaande woning 145 m2 € 2.537,50 € 801,13 3,17 jaar

GRATIS OFFERTES SPOUWMUURISOLATIE

Is uw woning gebouwd voor 1975 en wilt u weten wat het exact zou kosten om uw spouwmuren te laten isoleren ? Vraag dan volledig gratis en vrijblijvend offertes aan inclusief een gedetaileerde weergave van uw subsidiemogelijkheden.

Klik hier om naar het offerte aanvraag formulier te gaan.

Heeft u een woning van voor 1975 ?

Dan is de kans groot dat de spouwmuren van de woning nog niet ge´soleerd zijn.

Vraag daarom nu gratis en vrijblijvend offertes aan bij onze partners (dekking in geheel Nederland).

Wij gebruiken cookies op onze website om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Meer informatie